top of page
főzdelátogatás

A sörtörköly a sörgyártás mellékterméke, az édes cefre leszűrése után visszamaradó gabona őrleményt (árpát és/vagy búzát) jelenti.

Alkoholtartalma nincs, azonban hihetetlenül gazdag tápanyagokban.

A sörgyártáshoz kapcsolódó összes élelmiszerhulladék közel 85%-át teszi ki. Hazánkban állati takarmányként való "megmentése", felhasználása a szokásos gyakorlat, noha emberi fogyasztásra is kiválóan alkalmas. 

Pár éve még a sörfőző mesterek sem gondolták, hogy az általuk használt maláta reggelizőpehely formájában kaphat második életet. Vagy saját terméküket tökéletesen kísérő sörkorcsolyaként. És a lista itt nem ér véget.

sörtörköly, nem tönköly

új superfood született?

A superfood definíciója: tápanyagokban gazdag élelmiszer, amelyet az egészség és a jó közérzet szempontjából különösen előnyösnek tartanak. Ha ezt kiegészítjük a környezetünkre gyakorolt pozitív hatással, akkor bizton állíthatnánk, hogy a sörtörköly bizony superfood. Na de, ezt inkább a hozzáértőkre bízzuk.

Az alapanyag többek között kiváló rostforrás és teli van fehérjével. Természetéből adódóan, a sörtörkölyből készült termékek többnyire magasabb rost és csökkentett szénhidrát tartalommal rendelkeznek.

sörtörköly

egyél egy sört!

sörtörköly granola

Pazarlásmentes reggeli

A vákuum szárító technológiával (alacsony hőmérsékleten - <80℃) és hozzáadott cukor nélkül készült reggelizőpelyheink ízletes és laktató módon csökkentik az élelmiszeriparban keletkező hulladékok mennyiségét. Így gyerekek és felnőttek is Ételmentő hősként kezdhetik a napot.

A granoláktól megszokott és sokakat elriasztó édes íz helyett a gondosan válogatott alapanyagok kapják a hangsúlyt. Az upcycled sörtörköly mellett receptjeinkből nem sajnáltuk a magvakat, datolya szirupot és a minőségi oliva olajat sem.

Összeállt nagyobb darabok nélkül is roppanós marad az utolsó falat elfogyasztásáig. Még akkor is ha véletlenül tovább áll az aktuálisan válkasztott növényi tejben (bocsánat...italban ;)).

 

Alkalmas reggelire vagy energizáló nassolnivalónak. Zabkására vagy fagylaltra szórva feldobja a kanalazás élményét.

sörtörköly snack

Tudatos ropogtatás a sörcsapok közelében

Valljuk be már épp itt volt az ideje kicsit frissteni a vendéglátóhelyeken felszolgált rágcsálnivalók felhozatalát. Büszkék vagyunk, hogy nem csak az ultimate bar snacket sikerült piacra dobnunk, de ezzel a termékkel a kör tényleg bezárult.

Sós ropogtatnivalónknak köszönhetően a sörfőzdék már a sörgyártás során keletkező hulladékként tekintenek a sörtörkölyre. Sokkal inkább értékes alapanyagként, amiből frissen csapolt termékük mellé tudnak a fogyasztóknak és bolygónknak is egészségesebb sörkörcsolyát kínálni. 

Az upcycled sörtörköly snackek egyelőre sajtos és vegán verzióban kimérve kaphatóak. Keresd a hozzád legközelebbi lelőhelyet térképünkön. Vagy írd meg nekünk, hol rágcsálnál szívesen.

Vigyázat, az első kóstolók a függőség jeleit mutatják! 

sörtörköly granola
BiB_5cm_kor_page-0001__1_-removebg-preview.png

* 400 gramm granolához 1 korsó sör előállítása után

megmaradt sörtörkölyt használunk fel.

pazarlásmentes
élelmi rostban gazdag
szénhidrát csökkentett
sörtörköly snack

* 1 kiló snackhez kicsivel több mint 2 korsó sör előállítása után

megmaradt sörtörkölyt használunk fel.

*Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy szép lassan minden bevásárló kosárba kerüljön upcycled élelmiszer. Az Ételmentő termékválaszték bővülésével igyekszünk a "minden mentes" igényeket is kielégíteni. Egyelőre sörtörkölyből készült termékeink bizony tartalmaznak glutént.

Szeretnéd sörtörköly termékekkel bővíteni a kínálatod? Bővebb információkért és árajánlatért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Egyél egy sört
bottom of page