top of page

Környezettudatos csomagolás


Ételmentő sörtörköly granola csomagolás

Rengeteget tudnánk még mesélni az Ételmentő Sörtörköly Granoláról, és lesz is még szó róla bőven, de elérkezett az idő, hogy a csomagolást is górcső alá vegyük!

Az Ételmentő Sörtörköly Granola nem csak csomagolásmentes boltokban kapható, csomagolt verzióban is megvásárolhatod: 200, illetve 400 grammos kiszerelésben kerül a boltok polcaira és a webshopunkba. A granolák csomagolása négy alkotóelemre bontható szét: egy papírhengerre, egy műanyag fedőre, valamint egy fém fedőfóliára és aljra. A környezettudatosság jegyében granoláink olyan csomagolásba kerülnek, amiket lelkiismeretfurdalás nélkül helyezhetsz a sárgafedelű, sárga jelzésű műanyag- és fémgyűjtő tartályokba.A kommunikációnk részét képezi az, ahogy a granola csomagolásán keresztül kommunikálunk veled. Minden infót ráírunk a dobozra, amire csak szükséged lehet ahhoz, hogy biztosra mehess, beépítheted-e az Ételmentő Sörtörköly Granolát az étrendedbe.

Mindegyik csomagoláson megtalálod az adott termék termékspecifikációit, tehát az összetevők listáját és a tápanyagok mennyiségét 100 g-ra, illetve egy ajánlott adagra, 50 g-ra bontva is.


Három piktogram szerepel az összetevők listája mellett: ezek jelzik az Ételmentő Sörtörköly Granola azon a tulajdonságait, amiket mi a legfontosabbnak tartunk: élelmi rostban gazdag, szénhidrátban szegény és pazarlásmentes, hiszen mindegyik termékünk upcycled, és előállításával csökkentjük az élelmiszerpazarlást.

Ajánlunk neked néhány opciót arra is, hogyan fogyaszd a granolát: (növényi) tejjel, joghurttal, szezonális gyümölcsökkel feldobva. Ezen kívül még számtalan módon eheted, kerülhet smoothie-ra, zab- vagy bármilyen más kásád

tetejére toppingként.


Felhívjuk a figyelmedet még egy fontos dologra: bár lehet, hogy a minőségmegőrzési idő már lejárt, egyáltalán nem biztos, hogy nem fogyasztható el a termék! Mielőtt lemondanál a megmaradt granoláról, vizsgáld meg és fogyaszd el, ha nem érzékelsz változást a termék minőségében!


A csomagolásnak nagy szerepe van a kommunikációban, de nem csak a termékről adhat információkat! Felhasználhatjuk értékközvetítésre, ahogy teszi ezt a szlovén Mercator kereskedelmi lánc is, akik néhány népszerű terméküket átcsomagolják. Ezek az élelmiszerek minta nélküli csomagolással kerülnek a polcokra. Mi értelme van egyszerű, fehér csomagolást használni? Ezzel ösztönzik a gyermekeket fenntarthatóságra, a csomagolást ugyanis saját kedvük szerint színezhetik ki, ami a fiatalok kreativitását is növeli.

Fontos feladatunknak tartjuk a gyerekek környezettudatosságra nevelését és nálunk is akadt néhány üres henger, amiket nem hagyhattunk csak úgy kallódni a kamrában! November végén környezettudatossági kézműves napot tartottunk a III. kerületi Csalogány Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthonban.

Nagyon örültünk, hogy az ötletünket támogatta az intézmény, ahol 3-24 éves értelmileg akadályozott gyermekek és fiatalok gyógypedagógiai fejlesztése, oktatása-nevelése, és a minél önállóbb életre történő felkészítése zajlik. Pedagógiai programjukban jelentős helyet foglal el a fenntarthatóság, ökoiskolaként működnek, mindennapi feladataik között szerepel a szelektív hulladékgyűjtés, komposztálás, textilmentés és még sok más, amivel a tanulókat környezettudatosságra nevelik.

A kézműves workshop előtt mutattunk néhány szezonális gyümölcsöt és zöldséget, Julcsi olyan tippeket osztott meg a diákokkal, amikkel csökkenthetik háztartási hulladékuk mennyiségét. A cékla és a sütőtök héjából nagyon chips készül, a zeller levelek a pesto kiváló alapanyaga, a citrusok héját pedig bevethetjük a takarítás során.


Jó pár kiürült csomagolást vittünk a foglalkozásra, amikből a diákok fantasztikus tárolókat és ajándékdobozokat készítettek. Különböző technikákkal díszítették a dobozokat, kreativitásuk levett minket a lábunkról. Megmutatunk neked is néhány alkotást a lenti galériában.


Ha nem csak a táplálkozásodban szeretnél még fenntarthatóbb lenni, adj új életet a kiürült hengerednek. Ha elfogyott a granola, legközelebb vidd magaddal az üres hengert a csomagolásmentes boltba, és kérj ebbe bármilyen szárazárut, amire éppen szükséged van, legyen az tészta, rizs, bulgur, kuszkusz, persze az is szuper, ha újra granola kerül bele! Ne feledd, a honlapunkon megtalálod azokat a lelőhelyeket is, ahol csomagolásmentesen vásárolhatsz Ételmentő Sörtörköly Granolát.

Vagy bátran legyél te is kreatív! Megosztottunk veled néhány ötletet, és ha te is alkottál valamit, küldj egy fotót upcycled granola hengeredről!bottom of page